Waar kan men kunst vinden?

exhibitionsEen prima manier om je algemene kennis over kunst bij te schaven en prachtige werken te bewonderen is het bezoeken van een kunsttentoonstelling. Overal en altijd zijn er wel interessante kunsttentoonstellingen te vinden in Nederland waar je een bezoekje kan aan brengen.

Men heeft de keuze tussen permanente tentoonstellingen of tijdelijke tentoonstellingen, tentoonstellingen van beeldende kunst of tentoonstellingen van literaire kunst. Je kan ervoor kiezen de schilderijen van de grootmeesters te bewonderen of je kan een bezoekje brengen aan een moderne of abstracte kunsttentoonstelling waarbij verschillende kunstvormen worden gecombineerd. Tentoonstellingen kunnen bezocht worden op specifieke plaatsen, maar ook diverse musea bieden tentoonstellingen aan. Kortom, een dagje kunst en cultuur opsnuiven kan altijd wel.

Kunsttentoonstellingen hoeven echter niet altijd tentoonstellingen te zijn in een klassieke tentoonstellingsruimte. Een bezoek aan een theatervoorstelling van je favoriete stand-up comedian of een muziekconcert van je favoriete band bijwonen kunnen net zo goed gecatalogeerd worden onder het bezoeken van een kunsttentoonstelling.

Of wat dacht je van een zomers bezoek aan de stad waar er straatkunstenaars aan het werk zijn? Een leuke en originele manier om verschillende kunstvormen te leren kennen.

Ga je liever de deur niet uit en wil je thuis van kunst genieten, dan kan dat op de verschillende kunstwebsites die het internet rijk is. Niet alleen kan je op deze sites prachtige werken bewonderen, maar je krijgt er meteen vaak ook heel wat achtergrondinformatie bij. Een echte aanrader is de site van DeviantArt. Op deze Engelstalige internet community zijn er heel wat bijzondere werken van allerhande kunstenaars terug te vinden. Men vindt er zowel klassieke als heel moderne kunst. Men zit dus goed voor urenlang gevarieerd kunstplezier. Een andere site in dit genre was de site van Revuh.nl. Helaas is deze een tijdje terug gestopt met het vertonen van nieuwe werken.

Je hoeft het trouwens helemaal niet te ver te zoeken: in alle rust genieten van een goed boek met een heerlijk glaasje wijn en een bijzonder hapje is evengoed kunst, namelijk: levenskunst.